Galaxy A6s е първият смартфон, който не се произвежда от Samsung

Samsung от много години насам е водещият производител на смартфони, базирани на операционна система Android. Затова новината, която днес занимава технологичният свят, идва като изненада. Оказва се, че южнокорейската компания вече използва други компания за производство на някои от умните телефони с нейната марка.

Такъв например е случаят с Galaxy A6s, който няма да се произвежда от Samsung, а от китайската фирма Wingtech. Моделите от тази линия са с процесор Snapdragon 660, 6 GB оперативна памет и двойна задна камера с резолюция 12 + 12 мегапиксела. Засега устройството е предназначено за китайския пазар и не е ясно дали ще се предлага у нас и в останалите части на Европа.

Известно е още, че Samsung са поверили на външния производител и Galaxy A9s, който в много отношения е идентичен на тазгодишния Galaxy A9: 6.3-инчов Super AMOLED дисплей, 6 или 8 GB оперативна памет, 128 или 256 GB флаш памет, процесор Snapdragon 660 и 3800 mAh батерия. Новото в A9s е четворната камера, появяваща се за пръв път в моделите от среден клас на този бранд.

Това, че Samsung поверяват някои предложения на външни компании, не е невиждано чудо в този бранш. Аналогично, преди много години Sony дадоха на други разработчици да работят по лаптопите VAIO, а днешната електроника Philips почти изцяло е лицензирана. Със сигурност Samsung ще гарантират качеството и на „външните продукции“, носещи името им — наличните предложения към днешна дата могат да се поръчат от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...