Кой ще произвежда процесорите Atom на Intel?

Това е въпросът, на който опитват да си отговорят експертите, след като се разбра, че Intel възнамеряват да възложат изработката на процесорите от бюджетната линия Atom на друг производител. Специалистите не дават сигурни насоки, но като че ли засега са обединени около схващането, че най-подходящата компания за тази цел е TSMC. Аргументите са, че тя има необходимите мощности и отдавна е партньор на технологичния гигант.

А защо изобщо Intel биха искали друг да се заеме с това? Причината е в огромните затруднения, които имат около изчистването на проблемите с новото им поколение процесори. Както писахме неотдавна, те инвестират 1 милиард долара в 14-нанометровата технология, за да могат да наваксат с дефицита при доставките на чипове за производителите на лаптопи и настолни компютри.

Твърди се, че проблемите са на път да бъдат окончателно отстранени. Следващите продукти от линиите Xenon и Core се очакват по някое време догодина. Но дотогава прехвърлянето на бюджетната линия Atom на външен производител действително изглежда като едно от логичните и разумни решения.

В каталога на Ardes.bg ще откриете многобройни десктопи и лаптопи с процесори на Intel или на конкурентите им от AMD.

Loading Facebook Comments ...