Samsung са готови с 48MР сензор за следващите си топ смартфони

Като водещ производител на Android-базирани смартфони, Samsung няма никакво намерение да изостава в надпреварата за лидерство при мобилната фотография. Ето защо южнокорейската компания обяви два нови сензора за вграждане в умни телефони: 48-мегапикселовия Isocell Bright GM1 и 32-мегапикселовия Isocell Bright GT1. Общото и при двете решения е разстоянието между пикселите, възлизащо на 0.8 микрометра.

Самото название Isocell, което виждаме и при двата сензора, всъщност идва от едноименната технология, позволяваща да се извлича максимално високо качество въпреки малките размери на хардуера. Това се постига дори при снимките и клиповете в затъмнени места или на изкуствена светлина. За да се предотврати появата на неприятен цветен шум, размерът на пикселите изкуствено се увеличава за сметка на резолюцията. Така при виртуално понижаване до 12 MP и 8 MP резултатът ще бъдат кадри с отлични детайли.

Сензорите поддържат още HDR в реално време, алгоритми за разширяване на цветовата палитра и контрастното съотношение, както и електронна стабилизация. Серийното им производство ще започне до края на текущата година. Това означава, че първите бройки ще са налични за евентуално интегриране в следващия флагман на Samsung — Galaxy S10. Още сега можете да намерите висококачествени умни телефони с единични, двойни, тройни и дори четворни камери в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...