Qualcomm Snapdragon 7150 носи QHD+ резолюция за смартфони от среден клас

Известно е, че следващият върхов процесор на реномирания производител Qualcomm, предназначен за флагманите сред смартфоните, се нарича Snapdragon 8150. Сега вече са известни имената и някои от данните за двата чипа, които ще се използват за мобилни устройства от среден клас. Това са Snapdragon 6150 и Snapdragon 7150, разработени по 11-нанометрова архитектура.

Ако обърнете внимание на названията, несъмнено ще забележите, че Qualcomm утвърждават новата си практика да включват номерация с 4 цифри на следващите си продукти. Доскоро използваха 3-цифрени наименования. Както и да е, една от ключовите характеристики на Snapdragon 6150 и Snapdragon 7150 е, че ще поддържат дисплеи съответно с Full HD+ и QHD+ резолюция.

И двата чипа са 8-ядрени, като залагат на усъвършенствани ядра Kryo и видео ускорители от ново поколение. Ще се поддържат разширени опции за гейминг и мултитаскинг — едновременна работа с няколко приложения. Не са известни пусковите дати за тези процесори, но се очакват по някое време догодина. Дотогава можете да разгледане наличните смартфони, базирани на чипсети от Qualcomm, в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...