Intel навлиза в мобилната индустрия с първия си 5G модем XMM 8160

Добрите позиции на Intel при компютрите не се нуждаят от коментар. Но компанията има сериозен интерес и към мобилните устройства, за който се говори от някое време и тепърва ще се говори. Днес технологичният гигант например анонсира първия си 5G модем, който се казва XMM 8160 и ще влезе в серийно производство към края на 2019 година.

XMM 8160 е резултат от продължителна разработка, която е завършила 6 месеца преди първоначално очаквания срок. Intel са горди с резултата, тъй като чипът ще поддържа не само 5G инфраструктурата, която може би ще е готова до 2020 година, но и сегашните 3G и 4G мрежи. Честотният спектър е в диапазона между 600MHz и новия стандарт millimeter wave (mmWave).

Единствените подробности, осигурени от Intel, са изброени в следната инфо графика:

Ако XMM 8160 влезе в масово производство догодина, както е по план, това означава, че първите смартфони, бизнес ултрабуци и други мобилни устройства, които ще могат да го интегрират, се очакват най-рано след две години. Докато ги очакваме с интерес, можем да се възползваме от актуалните решения в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...