Lenovo, HP и Dell продължават да доминират пазара за персонални компютри

Излязоха актуалните статистически данни на Gartner и IDC за пазарните делове на водещите компютърни производители за третото тримесечие на 2018 г. И двата източника сочат, че най-голямата компания в този сегмент отново е Lenovo. Напомняме, че през първото тримесечие на текущата година лидерството беше извоювано от HP, след което беше отвоювано обратно от предишния първенец и се държи до този момент.

За последните няколко месеца Lenovo са продали 15.8 милиона компютри и отчитат ръст от 10.7%. Пазарният им дял се изчислява на 23.6%, или на близо една четвърт от дела на всички конкуренти, взети заедно. Второто място се държи от HP с техните реализирани 14.6 милиона машини и ръст от 6.2% спрямо същия отчетен период през миналата година. Съответно HP държат 21.8% от всички продажби. На трето място е Dell с 10.7 милиона пласирани устройства и 16% пазарен дял.

Това бяха данните за челната тройка на водещите производители. След тях се нареждат Apple (7.3%), Acer (6.1%) и Asus (6.0%). Със сигурност ожесточената конкуренция ще се запази и през последното тримесечие на 2018 година, тъй като повечето компании пускат на пазара новите си лаптопи и настолни компютри. Също така предстои коледният сезон, когато се очаква продажбата на значителен брой компютърни системи.

Ardes.bg е доверен партньор на всички изброени производители и други водещи марки. Най-добрите им лаптопи и настолни компютри са част от онлайн каталога и могат да се намерят в търговските ни центрове, най-новият от които е в гр. София, в близост до метростанция „Мусагеница“.

Loading Facebook Comments ...