Intel представят деветото поколение мобилни процесори на CES 2019

Веднага след коледните и новогодишните празници Intel ще представи своите процесори от девето поколение, предназначени за лаптопи и ултрабуци. Това ще се случи на технологичното експо CES 2019, което ще се състои между 8 и 11 януари в Лас Вегас. По същото време ще видим и първите преносими компютри, които ще ги използват.

Няма никакви технически данни за процесорите, но поне бяха оповестени имената им: Core i7-9550U, Core i5-9250U и Core i3-9130U. Те са съответно наследници на досегашните Core i7-8565U, Core i5-8265U и Core i3-8145U. С буквата U накрая, както и досега, се обозначават модели със занижена консумация на енергия, което ги прави особено подходящи за лаптопи.

Що се отнася до дебютните устройства, които ще използват тези чипове, за CES 2019 е потвърдено участието на водещите производители Lenovo, HP и Dell. Техните преносими компютри с девето поколение процесори на Intel ще излязат през първото тримесечие на идната година. Очакваме ги в каталога на Ardes.bg, където още сега можете да намерите актуалните решения на тези и други производители.

Loading Facebook Comments ...