Патент на LG въвежда 16 (шестнадесет) камери в един смартфон

Тенденцията за увеличаване на броя вградени камери в смартфоните навлиза в нов етап, ако се съди по нов патент на LG Electronics. Досега се знаеше, че през 2019 г. се очаква масово навлизане на модели с тройни и четворни камери. Заговори се и за такива с петорна оптика. Но нищо от това не може да се сравни с плановете на LG за прототипно устройство с цели 16 сензора и обектива.

16-те сензора и лещите към тях ще са разположени в конфигурация 4х4 върху модул с лека извивка. Тази извивка ще позволява заснемането на обекти от различен ракурс. Така ще се създават условия за подобрение на композицията след създаването на снимката, както и кратки анимации на обектите или моделите.

Патентът на LG не означава непременно, че устройството някога ще види бял свят. До голяма степен може да се твърди със сигурност, че няма да излезе като комерсиален продукт в обозримо бъдеще. Причината е, че понастоящем би било твърде скъпо дори за най-големите ентусиасти в мобилната фотография.

Достъпни смартфони с 2, 3 и повече камери, разработени от водещите световни производители, са част от многобройните и разнообразни предложения в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...