Кои са трите водещи производители на смартфони за Q3/2018

Днес е Черният петък, с който се открива коледно-новогодишния пазарен сезон. И ако смятате, че е време да подновите смартфона си, или пък се чудите какъв модел да купите за подарък на близък човек, следните статистики може да ви бъдат от полза. Те са за водещите производители в този технологичен сегмент през третото тримесечие (Q3) на 2018 и ще ви ориентират за марките, от които може да се очаква най-високо качество и най-сериозна гаранционна и сервизна поддръжка.

На първо място е Samsung, като южнокорейската компания има 19% пазарен дял. Това не е изненада, ако знаем, че въпреки неговото свиващо се влияние напоследък този лидер от много години насам няма никакво намерение да преотстъпва трона си. Нещо повече, пазарният дял на Samsung е дори по-голям, ако разглеждаме само данните за Android-базираните умни телефони.

На второ място отново, както и през предишния отчетен период, откриваме Huawei. Тази китайска корпорация успя да измести Apple преди няколко месеца, като за последното тримесечие е завладяла 14% от пазара. На последно място в челната тройка е Apple с 12%.

Предложения от висок, среден и бюджетен клас на тези три компании, както и на други водещи световни производители, могат да се закупят промоционално или на възможно най-ниски стандартни цени от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...