Quick Charge 5.0 ще зарежда смартфоните двойно по-бързо

Бързото зареждане на умните телефони е нещо, което определено се търси от потребителите. Никой не би искал да пропусне важно обаждане само защото, по закона на Мърфи, батерията се е изтощила и апаратът се е самоизключил. Понастоящем технологията Quick Charge 4.0 позволява зарядът да достигне 50% в рамките на половин час.

Но компанията Qualcomm, която произвежда най-модерните чипсети за милиони смартфони всяка година, готви нещо революционно за 2019-а. Сегашната максимална мощност при зареждане е 18W и тя ще бъде почти удвоена за Quick Charge 5.0, като ще достигне 32W. Премахнат е и проблема, заради който при при свързване на батерията към електрическата мрежа се нагрява устройството. Ще се поддържа функция Dual Charge, при която електрическият поток ще се разделя на два потока, както и Triple Charge за тройно по-бързо достигане на определен процент заряд за максимално кратко време.

Quick Charge 5.0 ще навлезе догодина с най-новите процесори от висок клас на Qualcomm — това са Snapdragon 855 и Snapdragon 8150. Те ще се използват от флагманите сред смартфоните на редица водещи производители. Очакваме ги с нетърпение в каталога на Ardes.bg, като дотогава си струва да разгледате вече наличните предложения.

Loading Facebook Comments ...