Какъв компютър ни трябва за игри с Unreal Engine 4

Допреди няколко години платформата, около която се изграждаха повечето хитови игри за PlayStation 3, Xbox 360 и РС, беше Unreal Engine 3. Но както тези конзоли бяха заменени от ново поколение — PS4 и Xbox One, така изгря звездата и на Unreal Engine 4 (UE4). Вече има няколко заглавия, които се възползват от модерната графика, но масовото им навлизане се очаква в периода 2019-2020 година.

Няколко от обявените игри, за които е потвърдено, че ще използват UE4 и че ще излязат както за конзоли, така и за компютри, включват: Biomutant, Bloodstained: Ritual of the Night, Gears 5, Minecraft: Dungeons, Mortal Kombat 11, Psychonauts 2, Shenmue III, System Shock, The Outer Worlds. И възниква въпросът: Ако сме почитатели на тези поредици и играем на компютър, какъв хардуер ще ни трябва и време ли е за ъпгрейд?

Краткият отговор е: зависи от конкретното заглавие. Докато Minecraft: Dungeons няма да се възползва от всички възможности, заложени в UE4, просто защото графиката е семпла и стилизирана, нещата стоят съвсем различно например при Mortal Kombat 11 и други с фотореалистична графика и предвидени да вървят на гарантирани 60 кадъра в секунда. В този смисъл ситуацията е горе-долу следната.

Минималните изисквания за игрите с UE4 са:

процесор Core i5-750 (първо поколение) или аналогичен на AMD: например Phenom II X4 965

• 8 GB оперативна памет

видеокарта Nvidia GeForce GTX 670 или GTX 1050, а сред решенията на AMD: Radeon HD 7950 или Radeon R9 270

Но препоръчителните изисквания са значително по-високи

Само те гарантират оптимално възпроизвеждане при Full HD или 4K резолюция и при 60 fps:

• минимум второ поколение Core процесор на Intel или AMD Ryzen 5 1400

• 8 GB оперативна памет

• минимум видеокарта GeForce GTX 780, GTX 970 (4 GB) или GeForce GTX 1060 (6 GB) от Nvidia или Radeon R9 290 / RX 570 на AMD

Ако планирате да се забавлявате с игри, базирани на Unreal Engine 4, и предвид горните данни се налага ъпгрейд, разгледайте многобройните процесори и видеокарти в каталога на Ardes.bg. Нашите консултанти ще ви помогнат да направите правилния избор, а понастоящем можете да се възползвате и от коледните ни намаления на компютърни компоненти.

Loading Facebook Comments ...