Още нямате идеи за коледни подаръци? Ето няколко идеи от Ardes.bg

Остават броени дни до Коледа и Нова година, когато традиционно роднините, приятелите или колегите си разменят подаръци. Понякога този пазарен сезон може да бъде стресиращ за всички, защото не винаги ни хрумват подходящи идеи за покупка. Ако сте решили поне част от даровете да са технологични продукти, но още не сте се спрели на конкретни предложения, тази статия ще ви бъде полезна.

Важно е да знаем, че техниката се дели на различни сегменти: смартфони, лаптопи, настолни компютри, периферия и самостоятелни мобилни джаджи… Предназначението им е различно. Също — ценовият диапазон. В насоките по-долу ще се спрем както на продукти, които изискват по-сериозни инвестиции и са идеални за подаръци на по-близки хора, така и на някои сравнително по-евтини алтернативи, които обаче са полезни и няма да ви накарат да изглеждате, че „отбивате номера“.

Външните твърди дискове са универсални любимци

Няма да оставим най-доброто чак за финала, а ще започнем с него. Какво имаме предвид, че е „най-доброто“? — Преди всичко това, че механичните HDD са универсален подарък.

Подходящи са и за мъже, и за жени. Могат да се използват и за настолни компютри, и за лаптопи. В случай че колекционираме снимки, филми и музика, вграденото дисково пространство често не стига, затова разширяването му с външен носител е изключително потребно.

Дори да имаме изобилие от вътрешна памет, външните харддискове отново идват на помощ, ако сме опитни и отговорни потребители, правещи редовен бекъп и архивиране на информацията. А най-доброто при тези устройства е, че предлагат отлично съотношение между капацитета и цената.

Влезте в модерното темпо с SSD

Ако половинката ви у дома или някои от колегите ви редовно се оплакват, че компютрите им зареждат бавно и това пречи на оптималната им работа или пълното им забавление, спасението е в твърдотелните дискове. Те са по-известни под съкращението SSD. Не разполагат с подвижни механични части и са изключително устойчиви на вибрации и сътресения.

Преди всичко са многократно по-бързи от класическите твърди дискове. С тях операционната система се зарежда за броени секунди. Също толкова бързо се отварят инсталираните програми и игри.

Цената им непрекъснато се понижава с всяка следваща година. Понастоящем SSD моделите от 128 GB, 256 GB и дори 512 GB са напълно достъпни и представляват разумна инвестиция в бъдещето. Няма да бъдат излишни за никого, което ги прави друг от перфектните подаръци.

Още енергия с външна батерия

Не всеки се интересува от компютри, но в наши дни почти всички използват смартфони. Самите умни телефони биха изненадали приятно близките ви, ако ги намерят под коледната елха. Но, ако сте с ограничен бюджет, полезните аксесоари със сигурност ще свършат същата работа.

Едва ли има по-полезна джаджа в този сегмент от външните батерии. Колкото и да са мощни, вградените се разреждат бързо при продължителни разговори и най-вече при възпроизвеждането на мултимедия. Когато се сдобиете с такава придобивка, можете да ги зареждане навсякъде в движение и никога повече да не се притеснявате, че ще пропуснете важно обаждане по време на командировка или отпуската.

Както можете да се уверите от моделите в нашия каталог, външните батерии вече изглеждат симпатични, което ги прави още по-желани.

Нещо повече от часовници

Говорим ли за аксесоари, просто няма как да пренебрегнем смарт часовниците и фитнес гривните. Разбира се, те са много повече от това, което предполагат имената им. С някои от тях можете да водите разговори и без телефон, с други следите актуалното си здравословно състояние или ги използвате да го подобрите чрез наблюдение на погълнатите и изразходените калории.

Възможностите им варират, но общата им характеристика е, че за всеки има по нещо полезно. Ще ги намерите в огромно разнообразие от модели и цени. Най-достъпните започват на цени значително под 100 лева.

Дори само това ги превръща в чудесен технологичен подарък.

Има и за интелектуалците

Не сте привърженици на модерните технологии, а предпочитате например да четете книги? Едното не изключва непременно другото. Електронните четци позволяват да съхранявате хиляди литературни произведения в паметта им. Практически това означава, че бихте могли да носите цяла библиотека в ръчната си чантичка.

Освен това екраните им са разработени да не пестят непрекъснато енергия от батерията. С едно зареждане можете да „прелиствате“ десетки хиляди страници.

Други устройства, служещи не само за четене на книги, но и за милиони други занимания, са таблетите. При интензивна употреба може да се наложи да ги зареждате всеки ден. Но все пак говорим за подаръци и никой няма да недоволства.

Геймърите са най-лесни, но и най-капризни

Мислите, че можете да подарите произволна клавиатура, мишка или контролер на запален геймър? — Забравете, ако не искате да му съсипете празника. Продуктите за игромани са отделна категория с особени характеристики и съответните цени, което улеснява намирането и разпознаването им.

Мишките, да речем, трябва да имат много по-голяма разделителна способност от обикновените. По възможност — да светят на ключови места. А ако могат и да се персонализират, с такъв подарък сте спечелили почитта на геймъра завинаги.

Подобно е и при слушалките. Специалните са с допълнителни удобства при продължително носене на главата. Управляват се с бързи жестове. И предлагат виртуален съраунд, така че състезателите да чуват и противници, приближаващи ги откъм гърба.

Консултантите на Ardes.bg ще ви помогнат да изберете най-подходящите подаръци, за да се докажете като експерти пред любимите си хора. Не пропускайте ежедневно обновяваните коледни оферти от основните технологични категории. А можете и да си подарите смартфон или лаптоп, като се запишете безплатно за участие в нашата томбола.

Loading Facebook Comments ...