Samsung Galaxy A8s — първият смартфон с камера, скрита в дисплея

През изминалия месец и първите дни на декември един от най-дискутираните смартфони в технологичните среди е Galaxy A8s на Samsung. Причината е една от характеристиките му, която доскоро беше само слух, а именно, че ще е първият в света със сериозна камера, която е вградена в самия дисплей. Не беше ясно как ще изглежда устройството и дали иновацията ще създава проблеми при употребата му.

Южнокорейският водещ производител най-сетне потвърди информацията. Galaxy A8s действително вгражда камера в екрана на предния панел, която ще бъде достатъчно малка, за да не пречи на сензорното управление, като в същото време е и достатъчно голяма и възползваща се от система с вградени лазери, за да осигурява добро качество на снимките и видеото. Самият дисплей ще бъде 6.2-инчов с резолюция 2340х1080 пиксела и основан върху дизайна Infinity-O.

Сред останалите спецификации на Galaxy A8s се нареждат: процесор Qualcomm Snapdragon 710, 6/8 GB оперативна памет и операционна система Android 9.0 Pie. Доставките започват от 20 декември за китайския пазар. Европейската премиера е насрочена за догодина. Очакваме любопитното устройство и в каталога на Ardes.bg.

Дотогава можете да разгледате и евентуално да изберете някоя от алтернативите в нашия списък с продукти, възползващи се от коледни намаления. А можете да участвате и в томболата ни, даваща възможност да спечелите чисто нов смартфон.

Loading Facebook Comments ...