Lenovo работи по лаптоп със сгъваем OLED дисплей

Тази година очакваме дебюта на първите смартфони с гъвкави и/или сгъваеми екрани. Но техните производители имат влияние и на пазара за лаптопи. Ето защо новината, че Lenovo са патентовали преносим компютър със сгъваем дисплей идва точно по времето, когато е едновременно очаквана и вълнуваща.

Технологията на панела ще бъде OLED, тъй като именно тя позволява изработването на ултратънки екрани с нестандартни пропорции и форми, както и да се сгъват или навиват подобно на вестници или ролка тапети. Предполага се, че идеята на Lenovo е да предложат модел, който ще бъде по-лек и по-удобен за пренасяне, в сравнение с всичко познато досега.

Друга съществена информация е, че OLED дисплея ще бъде сензорен за директно управление с докосване и жестове. Ще може да се разпъва и позиционира стабилно върху специална стойка, която ще служи и за безопасното обратно навиване и пренасяне на лаптопа. На този етап не е известно кога и дали патентованият прототип ще влезе в серийно производство за евентуални бъдещи продажби.

Докато очакваме повече данни по темата, вижте актуалните лаптопи от Lenovo и други водещи производители, на които Ardes.bg е дългогодишен доверен партньор.

Loading Facebook Comments ...