Смартфоните ще изместят ли напълно джобните фотоапарати?

Последните няколко години бяха тежки за производителите, разработващи само компактни фотоапарати. Причината е, че смартфоните направиха тъй наречените „сапунерки“ почти излишни. Доскоро сред малкото преимущества на джобните фотоапарати бяха обективите им с голямо оптично приближение, каквито засега са рядкост сред умните телефони.

Но и това е на път да се промени…

Между 25-28 февруари ще се проведе тазгодишното издание на Мобилния конгрес в Барселона. В рамките на изложението се очаква да бъде представена мобилна камера на Oppo, която ще позволява „10х lossless zoom“, или казано другояче: 10-кратно оптично приближение. Иновативните лещи ще могат да се вграждат като модули в бъдещите топ смартфони.

Новата технология ще предлага три фокусни дължини и ще бъде оптимизирана за умни телефони с тройна основна камера. На този етап се знае, че един модел на Oppo ще се възползва от нея, но при евентуалния му комерсиален успех е сигурно, че други водещи производители също ще пуснат свои предложения.

Актуалните смартфони с единични, двойни, тройни и дори четворни камери са неизменна част от богатия и разнообразен каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...