Samsung (не)очаквано анонсира 1TB памет за смартфони

Южнокорейската компания обяви, че е стартирала серийното производство на памети по стандарта embedded Universal Flash Storage (eUFS) 2.1, които ще са предназначени за смартфони. Освен че са първите в света, те ще бъдат и с най-големия капацитет в този сегмент — цели 1TB. Тази новина като че ли потвърждава и слуховете, че Galaxy S10+ ще има премиум версия с именно един вграден терабайт.

Новите модули са основани на пето поколение V-NAND памети и ще бъдат до 10 пъти по-бързи от конвенционалните microSD карти. Физическите габарити остават същите като на досега използваните 512-гигабайтови компоненти: 11.5 × 13 мм. Специален контролер ще следи за оптималното използване на 16-те слоя V-NAND.

Конкретно за скоростите, по данни на производителя, те са:

• до 1000 MB/сек при четене;

• до 260 MB/сек при запис;

• 58,000 IOPS.

В анонса се казва още, че производството на новите модели ще се извършва на пълни мощности в завода в Пьонгтек и че това цели да задоволи търсенето на eUFS решения и от други производители. Това означава, че Galaxy S10+ може да е първият умен телефон с такъв капацитет, но едва ли ще е единственият през текущата година.

Най-добрите смартфони на всички световни производители са неизменна част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...