Windows 10 ще повиши сигурността на компютрите с SSD

Очаква се през април да излезе нова голяма актуализация на Windows 10, която засега е наричаната с работното име Windows 19H1. Едно от нововъведенията в операционната система ще бъде по-добрата функционалност на инструмента BitLocker, позволяващ различни начини за криптиране на SSD дискове и по-добра защита на информацията. Промените ще бъдат фундаментални и с гарантирана ефективност.

Понастоящем BitLocker залага на хардуерно криптиране, което има своите предимства, но и редица недостатъци. В средата на миналата година стана ясно, че злонамерени лица могат да инсталират фърмуеъра на SSD дисковете и по този начин да получат неограничен достъп до хардуерно криптираните данни. Ето защо голямата промяна в софтуера ще се изразява във въвеждането на софтуерно кодиране, което е активно по подразбиране.

За щастие на потребителите, не се изискват големи усилия от тях, за да се възползват от новите функционалности. Практически всичко, което ще трябва да направят, е да инсталират новата актуализация за своя Windows 10. Важно е да се знае и че проблемите със сигурността на SSD носителите засягат само някои от най-новите модели, докато старите флаш памети и традиционните HDD не са изложени на рискове.

Ardes.bg предлага операционни системи, сред които и Windows 10, както и SSD модули с различни форм фактори и капацитети.

Loading Facebook Comments ...