LG се похвалиха с рекордни приходи, но не и от смартфони

Излезе ежегодният отчет на LG Electronics, от който става ясно, че южнокорейската компания има невиждани досега приходи за отминалата 2018 година. Те възлизат на около 54.4 милиарда щатски долара. Нито една от анализаторските агенции не можа да предвиди ръста от близо 10% спрямо предходния отчетен период.

Ситуацията не е особено розова, ако се вгледаме в данните за мобилния бизнес на компанията. Макар продажбите на смартфони и таблети да са донесли приходи от над 7 млрд., разходите за разработката и поддръжката на тези устройства са били повече. По тази причина се отчитат загуби в размер на $700 млн.

Веднага подир оповестяването на тези резултати плъзнаха спекулации и слухове относно бъдещето на телефоните с марка LG. Наложи се лично изпълнителният директор Джо Сьонг Джин да излезе със становище, от което става ясно, че всъщност загубите в този сегмент са от над 15 месеца насам и вече са тръгнали към стабилизиране. Той е убеден, че оптимизирането на разходите и първенството в моделите с 5G мрежи ще обърнат нещата в полза на компанията му.

Успешни компютърни монитори и телевизори, както и смартфони и таблети от LG и други водещи производители, могат да се закупят от онлайн каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...