Asus готови да закърпят проблема със зловредния ShadowHammer

Неотдавна борците срещу зловреден софтуер от Kaspersky Lab откриха, че Asus и потребителите на нейните компютри са били изложени на риск. В продължение на месеци хакери незабелязано са „инжектирали“ вредното приложение ShadowHammer към актуализациите от сървърите на тайванската компания. Засегнатите машини наброяват милиони.

Днес Asus обявиха, че са готови със софтуерната „кръпка“, която ще елиминира проблема със ShadowHammer. Тя ще се разпространява чрез вградения Live Update. Ако имате устройство на тази компания, възползвайте се от новия ъпдейт! Твърди се, че хакерската атака е била насочена срещу конкретна компания, а не срещу случайни хора, но предпазливостта не е излишна.

Тази актуализация ще добави и нови функционалности, свързани с правилното идентифициране на потребителите и техните администраторски или потребителски права. Информацията, обменяна със сървърите на Asus, ще бъде по-добре криптирана. Лаптопите, предлагани от Ardes.bg, са с легален софтуер и позволяват безпроблемно обновяване на софтуера.

Loading Facebook Comments ...