Чипсетът Qualcomm Snapdragon 865 ще осигури по-бързи памети за смартфони

Повечето смартфони от висок клас понастоящем използват чипа Snapdragon 855. Потребителите като че ли са доста доволни от производителността му и от останалите хардуерни компоненти, с които е окомплектован. Но Qualcomm бързат за следващото поколение, като готовият продукт вероятно ще бъде обявен преди края на 2019 година.

Засега той има поне три работни названия: Snapdragon 865, Project Kona и SM8250. Най-вероятно първото ще бъде това, с което ще се наложи на пазара. Най-важната му характеристика е поддръжката на LPDDR5 оперативни памети.

За LPDDR5 може да се каже, че са значително по-бързи от актуалните LPDDR4. Но друго, с което се открояват, е високата им съвместимост с изискванията за светкавична реакция и работа в средата на 5G мрежи. А пък 5G, както се твърди, ще бъде решаващо условие за успехите на бъдещите смартфони и за стабилизирането на този технологичен сегмент през следващите години.

Каквото и да предложат водещите производители на процесори и умни телефони, ако то е предназначено за европейския пазар, ще го намерите в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...