Huawei отваря нов кръгозор с EMUI 9

Като изключим линията смартфони Pixel, ключовото при които е, че идват с „чист Android“, повечето производители предпочитат да надграждат тази операционна система. Създават свои потребителски интерфейси (UI) и правят редица подобрения по облика и производителността. Всичко това води до преживяване на клиентите, което е свойствено за определен бранд и различно от конкурентните.

Откакто Huawei се наредиха в челната тройка, особено усърдно работят в това направление. В рамките на технологичното изложение IFA 2018, провеждащо се в Берлин, официално обявиха своята нова генерация EMUI, носеща пореден номер 9. Понастоящем тя вече има и няколко още по-актуални ревизии.

Интуитивно управление

След като веднъж потребителите с интерфейса на дадена компания, обикновено те са значително по-склонни да купят и следващите издания на продуктите им. Казано иначе, който е свикнал с телефони на Samsung, отново би се доверил на Samsung. Същото вече важи и за Huawei с техния качествен EMUI.

Деветата версия е по-интуитивна от всякога. За да извършите определено действие, вече се налага да направите няколко жеста или да кликнете върху поредица от команди. Всичко е опростено до теоретичния максимум.

Скорост за тези, които не обичат да чакат

До неотдавна се залагаше на файлова система F2FS за флаш паметите. Сега тя е тип EROFS и обективно ускорява записа на файловете с цели 20%.

Излязоха конкретни данни и за представянето на EMUI 9 спрямо по-ранни ревизии, особено във връзка с някои от най-популярните приложения. Instagram се стартира 12 процента по-скоротечно. При Spotify пък процентите са единадесет.

Ако чипсетът на конкретния смартфон поддържа изкуствен интелект, можете да очаквате предсказване и оптимизация на процесите. По този начин общото представяне се подобрява с до 25,8%. Всяко едно зареждане на дадена програма се съкращава с около 102 милисекунди.

Геймърско преживяване от ново поколение

Технологията GPU Turbo 2.0 прави забавленията на геймърите още по-увлекателни. Тук също се разчита на изкуствен интелект за усъвършенстване на управлението. Забавянето (лагването) след докосване на екрана е понижено с впечатляващите 36%. Не е за подценяване и че е нормализирано в разумни граници всяко загряване на устройството при продължителна игра.

Вече е наличен и ъпгрейд до GPU Turbo 3.0, добавящ оптимизации на 25 от най-популярните игри. А като цяло консумацията на електричество от процесора е занижена с една десета. Закономерно това се отразява и на живота на батерията.

Връзка с други устройства в мрежата

EMUI 9.0 прави принтирането на документи далеч от онзи сложен и почти травмиращ процес от миналото. Реално всичко, което се очаква от потребителя, е да натисне един бутон в HUAWEI Share. Няма нужда от кабели и други машини за посредници.

OneHop пък позволява да архивирате снимките, клиповете и други файлове с персоналния или работния ви компютър, като за целта са необходими броени секунди. Дори по време на игра бихте могли да извършите изисквания жест, за да свържете смартфона с РС и да активирате 60-секунден запис на геймплея.

Вградени приложения

Ето няколко от най-интересните:

Spotlight Reel: Видео редактор с изкуствен интелект. Разпознава лица и може да прави компилации за всеки отделен индивид. Това значително улеснява тематичното архивиране и опростява споделянето с правилните кореспонденти.

HiVision: Разпознава местоположението на пейзажи и забележителности. Получавате и исторически данни за посетените места. Ако сте в чужбина, бихте могли автоматично да се възползвате от машинен превод на менюто в ресторанта. Ще получите и сведения за калориите в набелязаните гозби.

AI E-Commerce: Харесвате си нещо на улицата, в магазина или в дома на познати? Насочете камерата на телефона към него и ще получите списък с най-изгодните оферти на артикула. Твърди се, че софтуерът работи успешно в различни държави.

Няма как в статия като нашата да търсим изчерпателност или да подреждаме софтуерните решения по степен на важност. Всеки човек се интересува от различни неща. В EMUI 9.X вече има почти всичко. Ще намерите и виртуални помощници за фитнес маниаците, и електронни асистенти за занимаващите се с бизнес, и нови похвати за плейбек на мултимедия, ако сте киноман.

HUAWEI Phone Clone е извънредно полезен инструмент за онези, които и в бъдеще изберат умни джаджи на тази компания. (Защо не закупени от Ardes.bg?) Буквално за броени секунди ще можете да прехвърлите указателя с телефонни номера, снимките, клиповете и изобщо най-ценното от стария на новия модел.

Loading Facebook Comments ...