Актуализирайте SupportAssist, ако използвате лаптопи на Dell

Компютрите на Dell, които се предлагат с инсталирани операционни системи и програми, са застрашени от хакерски атаки. Това беше потвърдено официално от софтуерните специалисти на тази компания. Те разпространиха и актуализация, която е повече от желателно да изтеглите (линк), ако на машината ви е качено приложението SupportAssist.

17-годишно момче най-напред е забелязало, че въпросният SupportAssist, който ъпдейтва драйвери и осигурява по-добра поддръжка, позволява на зложелатели да превземат устройството. Могат да експлоатират каквото си пожелаят и да крадат записаната информация на дисковете. Вероятността това да е довело до реални проблеми за клиентите на Dell обаче е малка, тъй като пробивът в сигурността е възможен само ако хакерът и жертвата са в една и съща локална мрежа.

Във всеки случай обновяването на SupportAssist е нещо, което всеки собственик на лаптопи Dell би трябвало да направи. Важи и за потребителите но нови настолни компютри с тази марка. Конфигурациите, предлагани от Ardes.bg, са с легален софтуер и това позволява безпроблемното и навременното им актуализиране.

Loading Facebook Comments ...