Може би ще видим HongMeng OS на Huawei още следващия месец

Тези дни писахме, че собствената операционна система на Huawei ще се нарича HongMeng. Тя е предназначена за смартфоните и таблетите на компанията, но ще бъде съвместима и с други устройства — лаптопи, смарт телевизори, смарт гривни и даже автомобили. Очакваше се нейното официално представяне да се осъществи до края на годината.

Според нови данни, премиерата обаче е изтеглена по-напред. Има вероятност да видим HongMeng в рамките на следващия месец (юни). Ако това се случи, ще бъде ярък знак, че преговорите между Huawei и Google за лиценза на Android не клонят към успех. Стана ясно, че китайският производител е предвидил такъв развой и е започвал разработката на своя ОС през 2016 година.

Когато се говори за търговската война между Китай и САЩ, едва ли всяко ново известие може да се приема за сигурно. А още по-малко — като окончателно.

Всички можем да се надяваме, че дипломацията и разумът ще надделеят. Утешителното е, че европейските потребители на устройства с тази марка и клиентите на Ardes.bg не се очертава да бъдат сред жертвите.

Loading Facebook Comments ...