LG променя названията на смартфоните си от премиум клас

Успехите на даден продукт до голяма степен зависят от простото име, което е по-лесно да се помни от потребителите. Досега LG кръщаваха топ смартфоните си с имена, като G8 ThinQ, където основната линия (G) и номера на поколението (8) се губеха пред ThinQ… Едно претенциозно, но практически нищо не значещо допълнение.

Това е на път да се промени. Корейската компания вече е регистрирала имената LG G10, G20, G30 и G40 в KIPRIS — тамошната служба за произведения на интелектуалния труд. Тези названия, включващи буквата на основната линия (G за премиум моделите) и двуцифрено число, се използват от много други производители. И обикновено — с успех.

Важно е да се уточни, че LG не копират непременно чужди модели за кръщаване на търговските си марки. Абсолютно същият стандарт в имената се използва от години за предложенията от серия К. Не е ясно по какви причини са използвали друга система за флагманите си, но това, че две линии на един и същ бранд имаха различни системи за наименованията, допълнително объркваше потребителите.

Премиерата на първите LG G10, G20, G30 и G40 вероятно ще се осъществи догодина. Ardes.bg предлага актуалните разработки на тази компания. А също — умни телефони от други водещи производители.

Loading Facebook Comments ...