С лаптоп и смартфон на почивка — какво още да носим?

Стягате багажа за почивката на море или планина, но не искате да прекалявате. Истинската почивка включва и бягството от някои вещи, с които сме обградени в ежедневието си. Взимате бански, хавлии и други принадлежности, освен ако не планирате да ги купите на място, като със сигурност търсите място за лаптопа и смартфона.

Това е част от бита на съвременния човек. Малцина искат съвсем да се изолират от света. А някои не могат да си позволят да се откъснат съвсем от служебните си ангажименти и през отпуската.

Летните месеци може да са време за отдих на човека, обаче са най-тежкия работен период за техниката. Жегата ги мъчи, а понякога и ги убива. За да се погрижим за електрониката, е нужно да намерим място в багажа и за „плажните принадлежности“, предназначени за тях.

Следните предложения са подбрани по редица критерии, водещите от които са да бъдат достатъчно компактни, за да не тежат, но и достъпни, така че да не объркат бюджета за по-важната почивка.

Охладител за лаптоп

Започваме с този аксесоар, понеже е почти задължителен за преносимите компютри – особено през летните месеци и най-вече при използването им на открито. Много потребители подценяват тези охладители, тъй като действително успяват да понижат температурата на системата само с един, два или три градуса. Но понякога дори тази привидно нищожна разлика може да бъде решаваща за оцеляването на уязвимите компоненти.

Освен това тези аксесоари служат и като поставка. Лаптопите, както и десктопите, са като бавно действащи прахосмукачки – вентилаторите им вкарват прах, пясък и боклуци в корпуса. Повдигането на ноутбука на няколко сантиметра от земята или масата е полезно.

Карти памет вместо външни дискове

USB флашките и SD картите памет са по-компактни от външните харддискове, което автоматично ги прави по-лесни за пренасяне. Но те имат и други предимства, особено картите, които се поставят в наличния слот на самия лаптоп – така не заемат и милиметър допълнително място.

Нещо повече, флаш паметите издържат на много високи температури. Те могат да функционират нормално до 90ºС, при които самият компютър вече ще бъде пред автоматично изключване заради прегряване. Твърдите дискове не е добре да се използват, ако достигнат над 40ºС.

Енергийна банка за смартфона и таблета

Почивката няма да е почивка, ако робуваме на техниката си. Едно от най-стресовите изживявания, за бизнеса почти до степен на полудяване, е да се съобразяваме с батерията. И по-точно: с оставащия заряд на телефона. Но и за това има решение.

Тъй наречените енергийни банки, известни и с по-непретенциозния термин външни батерии, са най-доброто. В зависимост от капацитета и цената си, могат да зареждат изцяло смартфона и/или таблета. Даже по няколко пъти, преди самите те да изискат презареждане.

Разнообразни модели от всички споменати продукти могат да се намерят в богатия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...