Догодина геймърските лаптопи ще заложат на видеокарти GeForce RTX Super

През текущата година Nvidia зарадваха геймърите с първите си видеокарти от линията Super RTX. Те са изключителни производителни и енергоефективни. Но засега са предназначени само за настолни компютри.

Това е на път да се промени през 2020 г., когато ще видим техни версии и за лаптопи. Видеокартите GeForce RTX Super ще използват утвърдения Max-Q дизайн, който ги прави по-компактни от десктоп вариантите. Освен това те ще консумират само 80W или 35W в работен режим.

Още през месец март очакваме пет нови решения, базирани на RTX Super. Трите основни модела са GeForce RTX 2080/2070/2060 Super, всеки от който ще разполага с 8GB GDDR6 собствена видео памет. Те ще потребяват 80 вата.

По-скромните версии ще бъдат GeForce GTX 1660 Super и GTX 1650 Super. При тях видео паметта ще бъде 4GB GDDR6, а енергопотреблението — 35W. Цените и на петте предложения ще бъдат обявени през следващите месеци, но със сигурност — преди премиерата им.

Ardes.bg предлага видеокарти на Nvidia като самостоятелни компоненти. Можете да ги намерите и в готови настолни компютри. Не пропускайте и най-добрите лаптопи, включително геймърски, в акцията ни за Черния петък.

Loading Facebook Comments ...