Амбициите на Xiaomi се измерват с 60 5G телефона в минута

Неотдавна Xiaomi обявиха намерението си да предложат 10 смартфона, поддържащи 5G, в рамките на следващата календарна година. Желанието на този производител да бъде сред лидерите в тази технология, се доказва от новия им завод в Китай. Той ще бъде завършен още през следващия месец.

До какво ще доведе тази стратегическа офанзива на Xiaomi? Лей Джун, изпълнителният директор на компанията, е категоричен, че новите производствени мощности ще позволят изработката на шестдесет 5G смартфона в минута. Това се равнява на около 1 милион такива устройства всеки месец.

Анализатори вече направиха и други интересни сметки

Например една от тях показва, че само този завод ще повиши продукцията на Xiaomi с цели 60%. Други се позовават на „вътрешна информация“, според която китайската компания ще може да си позволи вграждането на 5G модули дори в умните си телефони от ниския клас.

Всички тези изчисления и прогнози обаче изхождат от предразсъдъка, че конкурентните производители няма да отговорят на предизвикателството. По-трезвите експерти са убедени, че Huawei няма да оставят хвърлената ръкавица без отговор. Напомня се и наскорошната новина, че Samsung увеличава над два пъти продукцията, изработена съвместно от ODM лидери в Китай.

Със сигурност

през самата 2020 година ни очакват изненади

и от останалите водещи световни производители. Ardes.bg е доверен партньор на повечето от тях. А сега е идеалното време да се замислите за нов смартфон.

Черен петък е.

В Ardes.bg той ще продължи цяла седмица!

Loading Facebook Comments ...