Huawei патентоваха гъвкав смартфон като Motorola Razr

Мобилните телефони тип „мида“ бяха много популярни преди появата на смартфоните. Motorola имаха значителна роля в популяризирането и успеха на този форм фактор. Техният гъвкав смартфон Razr (2019), очакван в самото начало на 2020 г., залага на подобен дизайн и вече е прогнозиран хит.

Когато дисплеят се сгъва като класически телефон „мида“, а не като книга, се постигат по-компактни размери. Това носи и по-голямо удобство за потребителите, особено ако искат да държат стабилно устройството само с една ръка. Беше въпрос на време концепцията на Motorola да бъде възприета и от други производители.

Тези дни Huawei патентоваха много подобен сгъваем смартфон. При него тялото също е издължено. За разлика от модела на Motorola, прави впечатление с извънредно тънки рамки, а сгъвката е точно по средата

Ако се съди по изображението, придружаващо документите за патента, китайската компания не разчита само на дизайна, който донякъде е зает от конкурента им. Сред характеристиките на техния гъвкав умен телефон се нареждат още: селфи камери в дисплея и основна камера на гърба с три обектива. В ултратънката рамка откриваме и бутони за включване/изключване на смартфона, и такива за увеличение/намаляване на звука.

Актуалните телефони на водещите световни производители са част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...