HP не се (про)дава без бой на Xerox

Днес излязоха първи данни за текущите преговори, първоначалният замисъл на които беше Xerox да придобие HP. Офертата, предложена от Xerox, не е задоволила акционерите на HP, като на този етап сделката е замразена. Но и двете страни са категорични, че обмислят следващите етапи за нейното продължаване.

Xerox е известен производител на принтери и МФУ за дома и офиса. HP също работят в този сегмент, но са популярни и в сегмента на лаптопите. Ето защо сумата от 33 милиарда щ. долара, на които HP бяха оценени от конкурента им, се е сторила твърде ниска за акционерите.

Анализатори на Bloomberg са убедени, че преговорите между двете компании трудно ще бележат напредък, преди да се изчисти въпросът с финансовата стабилност. За целта Xerox ще трябва да докажат, че собственото им положение е достатъчно добро, за да гарантира успехи и на HP. Самите HP редовно съкращават служители и не биха искали това да продължи.

Преговорите между Xerox и HP ще продължат пред следващите седмици, след като двете компании си дадат малко време за равносметка. По всяка вероятност, ако се стигне до сделка, тя ще бъде официално оповестена някъде през 2020 г. Най-добрите им продукти са част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...