Huawei навлиза по-смело в бизнеса с компоненти за компютри

Китайският производител Huawei отдавна извоюва място в челната тройка на водещите брандове сред смартфоните. Друг от големите успехи на компанията са процесорите Kirin, с които си гарантира по-малка зависимост от външни доставчици. По-малко известен факт е, че от някое време портфолиото включва и чипове за компютри.

Процесорите от линията Kunpeng са разработени предимно за сървъри. Тези дни обаче Huawei анонсираха и дънната платка D920S10, предназначена за настолни компютри. Тя ще работи с чиповете Kunpeng, като по този начин компанията по-уверено навлиза в бизнеса с компоненти за десктопи.

Какво трябва да знаем за D920S10

• Дънната платка ще работи със 7-нанометровите процесори Kunpeng 920 (2.6GHz);

• ще поддържа и четирите ядра на чипа при максималната им работна честота;

• слотове за до 64GB оперативна памет (DDR-2400);

• до шест оптични устройства SATA 3.0;

• 4x USB 2.0 и 4х USB 3.0 портове.

Дънната платка е разработена по дизайна ARMv8, като се очаква и версия с поддръжка на 8-ядрени процесори. Смята се, че компютрите, базирани на новото решение от Huawei, ще работят с Windows 10. Някои подробности по пълната конфигурация не са оповестени и вероятно ще варират според OEM или ODM производителя, лицензирал технологията.

В каталога на Ardes.bg ще намерите компоненти за компютри и готови конфигурации. Възползвайте се и от празничните ни оферти.

Loading Facebook Comments ...