Huawei P40 Pro ще позволява 10-кратен оптичен телефото зум

Надпреварата при смартфоните от висок клас през последните години определено се изразява в характеристиките на техните камери. Обикновено водещите производители залагат на сензори с все по-висока резолюция. Флагманите им ще правят статични кадри с разделителна способност над 100 мегапиксела и ще снимат 4К видео с над 60 кадъра в секунда.

Навремето тази тенденция се наблюдаваше и при компактните фотоапарати, пазарният дял на които беше „изяден“ именно от смартфоните. Доскоро тъй наречените „сапунерки“ имаха само едно преимущество — обективи, позволяващи голямо оптично приближение. Тази екстра, както все по-често се оказва напоследък, навлиза и при умните телефони.

Анализатор разкрива 10х оптичен зум в Huawei P40 Pro

Един от водещите световни експерти — Минг-Чи Куо, се е сдобил с данни, че смартфоните от линията P40 Pro ще предлагат 10-кратно приближение. Ще се постига чрез перископен дизайн на обектива. Така китайският гигант ще осигури двойно по-голям зум от конкурента си Samsung — Galaxy S11 ще са „само“ с 5-кратен зум.

Все пак трябва се уточни, че най-голямата версия Galaxy S11+ ще се възползва от Space Zoom камера и специални алгоритми за обработка на снимките. Резултатът щял да бъде качествено 50- и 100-кратни премащабиране. Със сигурност обаче софтуерният зум не може да се сравнява с оптичния, така че Huawei вероятно ще привлекат не по-малко внимание.

Другите характеристики на камерата P40 Pro

Минг-Чи Куо посочва, че телефото камерата ще има 8МР резолюция. Светлосилата на обектива щяла да бъде f/4.0, което на пръв поглед е обезсърчаващо. Но трябва да се има предвид, че критериите при фиксираните лещи и суперзумовете са различни и всъщност f/4.0 е напълно нормално постижение.

Новите смартфони от лините Honor и Mate ще бъдат с 5-кратен зум. Данните се потвърждават от новината, че Huawei са поръчали 28 милиона такива модула за мобилни камери, което може да означава само едно — ще бъдат използвани в най-масовите им модели. P40 Pro с неговата 10-кратно увеличаваща камера се очаква през първата половина на 2020 година.

Вижте актуалните смартфони, предлагани от Ardes.bg, и ако си харесате модел, възползвайте се от празничните намаления на цените!

Loading Facebook Comments ...