CES 2020 ще подскаже какви ще бъдат лаптопите на близкото бъдеще

През януари в Лос Анджелис ще се проведе ежегодното изложение CES, показващо най-добрите разработки на технологичните гиганти и прохождащите компании. Това експо, за разлика от много свои подобия в Европа и Азия, традиционно поставя силен акцент върху компютрите — били те преносими или настолни. Очаква се това да се случи и догодина.

CES 2020 вероятно ще привлече вниманието и на хора, които не следят редовно този технологичен панаир. Причината е, че сега ще се проведе на кръгла годишнина. Тя ни въвежда в третото десетилетие на третото хилядолетие.

Какви ще са лаптопите на бъдещето?

Това е един въпрос, на който десетки производители ще опитат да отговорят. Думата ще имат и потребителите, които могат да се съгласят с тенденциите или да ги отхвърлят. Международните експерти смятат, че най-голямата битка на възможните сценарии ще се осъществи в нишовите сегменти.

Такива например са на лаптопите със сгъваем дисплей и конкурентите им с двоен дисплей. И двете технологии се целят в една и съща публика, която иска нещо повече или по-различно от класическия екран в капака на машината. Вярва се, че новите комерсиални модели и концептуални идеи на CES 2020 ще наклонят везните в нечия полза.

Рано е да се прогнозира кое ще се наложи,

убедени са експертите. Някои от тях дори допускат, че може да се появи изненадващ форм фактор, за който не сме подозирали досега. Все пак повечето анализатори, доколкото си позволяват смели прогнози, смятат, че вариантите с двойни дисплеи ще се харесат на повече хора, отколкото гъвкавите модели.

Малко по-ясна е ситуацията при бизнес ноутбуците. Не се очакват грандиозни промени на техния класически дизайн. Мнозина понякога го определят и като „скучен“.

Но, за сметка на това, още отсега е известно, че на CES 2020 ще покажат решения с повече системи за сигурност. Те ще бъдат както софтуерни, така и хардуерни. За пример се дава, че някои такива компютри ще имат капаче за уебкамерата, така че потребителите вече няма да се налага да я закриват със самозалепващи се бележки.

Най-значими раздвижвания се предвиждат при геймърските монитори. През 2020 година най-сетне сред тях ще видим повече OLED екрани. По-сериозните панели ще поддържат и HDR картина.

Вижте актуалните лаптопи, десктопи и монитори, предлагани с празнично намалени цени в онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...