Айфоните на 2020 г. залагат на камери с технология Sensor Shift

Водещите производители на Android-базирани смартфони се ориентират към камери с телефото обективи. Huawei ще пуснат модел с 10-кратно оптично приближение. Samsung ще заложат на 5-кратно увеличение и патентован софтуерeн зум  на кадрите, наричан Space Zoom.

Apple са избрали различен подход за следващите си флагмани. И най-качествените сензори, съчетани с перископна и телефото оптика не могат да решат проблема с размазването на снимките, ако системата няма стабилизация. Някои айфони вече имат оптично стабилизиране в камерите си, но от догодина ще имат нещо повече.

Какво е Sensor Shift?

Когато телефонът се движи в ръката на потребителя, това води и до неволни движения на сензора в камерата. С помощта на жироскопа могат да се анализират и разпознават такива нежелани измествания и да се коригират в реално време чрез технология за механично позициониране на сензора. Така се постига хардуерна стабилизация и се повишава яснотата на снимките и видеото.

Смартфоните iPhone ще поддържат Sensor Shift от 2020 година. Тази система се очаква да бъде особено полезна за ултраширокоъгълните камера модули. Подробности за основния хардуер на устройствата ще станат известни с наближаването на премиерата им.

Айфоните са част от продуктовия каталог на Ardes.bg. Запознайте се с коледно-новогодишните ни оферти, включващи лаптопи, аксесоари и други технологични предложения на намалени цени.

Loading Facebook Comments ...