Лимитът от 4GB за видео от смартфона отпада с Аndroid 11

Преди 5 години Google заложиха едно ограничение в операционната система Android, което от много време насам затруднява потребителите. То се изразява в размера на видеото, създавано от камерата на смартфоните. Понастоящем файлът на един клип не може да надхвърля 4GB.

Но камерите на умните телефони стават все по-добри. Всъщност водещите производители се надпреварват именно в тази област — мобилната фотография и видеография. Като се има предвид, че камерите на флагманите, а и на все повече модели от средния клас записват 4К клипове с поне 30 кадъра в секунда, лимитът на Google започна да

играе ролята на „тясното гърло“

В най-добрия случай с днешните смартфони можете да запишете 4К видео с 30 кад./сек. и продължителност от 12 минути. Ако надвишите ограничението, продължението на клипа ще бъде в отделен файл със същия лимит, равняващ се на 4GB. За обединението на отделните файлове пък ви трябва специално приложение или програма на лаптопа (или десктопа).

Google обещават да променят всичко това още със следващото издание на операционната си система. Лимитът за размера на файла (4GB) ще бъде премахнат в Аndroid 11. Това ще позволи запис на по-качествено видео чрез смартфоните — без нежелана компресия и с пълния потенциал на многосензорните модули, допълвани от изкуствен интелект.

Актуалните умни телефони на всички водещи производители са част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...