AMD са завършили 2019 година с най-добрите си приходи досега

През цялата минала година AMD правеше медийни заглавия с финансовите си отчети. Те са по-добри от всякога, като през третото тримесечие компанията се похвали с най-големи финансови постъпления от над 10 години насам. Сега излезе и отчетът за последното тримесечие на 2020-а, в която се изтъкват „рекордни приходи“.

Измерени във финикийски знаци, те възлизат на наистина забележителните 2.13 млрд. щ. долара, с 50% повече от предишния отчетен период. Анализаторите също се отчетоха с обичайните си обяснения на ситуацията. От една страна, успехите на AMD се дължат на производствените проблеми при конкурента им Intel, а от друга — на високопроизводителните процесори Ryzen и видеокартите Radeon.

Прогнозира се ръст от 42% до март 2020 г.

Успешното представяне на AMD в технологичния пазар се очаква да продължи и през първото тримесечие на настоящата година. Експерти са убедени, че едва ли може да се очаква повторение на 50-процентовия ръст, но се говори за 42%. Причината е, че отмина силният коледно-новогодишен пазарен сезон.

Предстои излизането на над 100 модела преносими компютри, оборудвани с новите процесори Ryzen 4000. Сред тях има решения на водещи брандове като Lenovo, Dell и HP. Това със сигурност ще провокира интерес, като не е трудно да се предположи, че приходите на AMD ще набъбват до самия край на 2020 година.

Ardes.bg предлага процесори на AMD и Intel като самостоятелни компоненти. Но те са вградени и в цялостни настолни компютри и лаптопи на световните производители.

Loading Facebook Comments ...