Sony: Конзолата PlayStation 5 е регистрирана, премиерата е близо


Изображението е само илюстративно и не представя реалния продукт.

Ако сте сред геймърите, които с нетърпение очакват следващата игрова конзола на Sony, вероятно очаквате тя да се казва PlayStaion 5. Първо, защото това се подразбира от досегашните названия на платформата. А в началото на месеца компанията показа логото „PS5“, което е просто абревиатура (съкращение) на пълното наименование.

В ред на тези мисли и обстоятелства, за никого не е изненада, че Sony са регистрирали търговската марка PlayStation 5. Това е направено в IGE IPI (Федералния институт за интелектуална собственост) в Швейцария. Така че вероятността да ни изненадат с по-оригинално название вече е практически нулева.

Тази регистрация подсказва и друго

Традиционно регистрацията на търговска марка предшества официалния анонс на продукта. По-рано Sony категорично заявиха, че това няма да се случи на предстоящото голямо изложение E3 2020. По непотвърдени данни PlayStation 5 ще бъде обявен на специалното събитие PlayStation Meeting още през следващия месец (февруари).

Също така се смята, че японският производител ще позволи предварителни поръчки на PlayStation 5, преди конкурентите им от Microsoft да представят новия си Xbox на E3 2020. Във всеки случай търговската логика подсказва, че PS5 би трябвало да бъде потвърден и показан в някаква форма преди месец юни. Успоредно с това, ще научим и първите игри, които ще излязат заедно с конзолата в края на годината.

Най-новите игрови конзоли и сериозни геймърски лаптопи и настолни компютри могат да се закупят от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...