Android 11 ще търси успех с тунинг и лично пространство

Android е най-популярната операционна система за мобилни устройства. Използват я почти девет от всеки 10 смартфона по света. Но Google не са доволни, защото търсят по-различно постижение, каквото към днешна дата им липсва.

Компанията призна на брифинг с разработчици на мобилни приложения, че Android 9 се използва само от 10.4% на Android-базираните умни телефони. Трите още по-стари издания пък са доминиращи със своите общо 64.3 процента. За сравнение: цели 70% от айфоните на Apple вървят с най-актуалната iOS 13.

Как Google планират да променят ситуацията?

Преди всичко корпорацията е решила още с Android 11 да засвидетелства повече уважение към личното пространство на потребителите. Една от новите функции ще дава само еднократен достъп на външните приложения до данните за местоположението, до микрофона и до галерията със снимки и клипове. След като потребителите престанат да използват приложенията, този достъп ще се прекратява и разработчиците ще трябва изрично да ви искат повторно или трето позволение.

Друго нововъведение в Android 11 ще бъде адекватната поддръжка на смартфони с нестандартен дизайн. Специално внимание ще се обърне на навлизащите сгъваеми модели и тези с „продупчен“ дисплей за предната камера. Това би трябвало да накара производителите да обърнат по-голямо внимание на най-новата ОС.

По-бързо и по-удобно общуване

Навлизането на 5G мрежите императивно ще бъде отразено в следващия Android. Още сега разработчиците на приложения са получили необходимия софтуер, за да могат да пишат приложения, възползващи се от 5G и нейните по-високи скорости.

Един от недостатъците на досегашните Android-и беше свързан с уведомленията за нови съобщения. От версия 11 няма да е необходимо да прекъсвате работата си в дадено приложение, за да видите кой какво ви пише. То ще се изобразява като стилизиран изскачащ балон с извадка на текстовото съдържание.

Ardes.bg предлага най-добрите умни телефони на водещите световни производители. Те обикновено залагат и на новите версии на Android, като моделите получават периодични софтуерни актуализации. Някои от тях могат да се обновяват безплатно до по-нова версия на операционната система в рамките на една година след излизането си на пазара.

Loading Facebook Comments ...