Лаптопите и таблетите Fujitsu честват юбилей с невероятни нови модели


Fujitsu са сред производителите на лаптопи, които избягват да движат бизнеса си, образно казано, по утъпкани пътища. Компанията залага на своя 30-годишен опит и винаги използва най-добрия нов хардуер. Но не се страхува и да експериментира.

Това прави лаптопите на Fujitsu донякъде нишови, за хора със сериозни изисквания и за ценители. Стратегията се доказва успешна, защото брандът си има верни почитатели, които всяка година малко по малко се увеличават. За това свидетелства и че предложенията от сериите Lifebook вече са 11-о поколение.

Пълно покритие на високите очаквания в бизнеса

Новите модели Lifebook, които навлизат на българския пазар и се предлагат от Ardes.bg, попадат в категорията на ултрабуците. Те тежат само около 1 кг, а профилът им е едва 17 мм. Един от тях (U9311X) e хибрид 2-в-1, служещ като лаптоп и таблет, има най-ниското тегло в света, а екранът му може да се завърта до 360 градуса и да се управлява със стилус.

Ултрабуците Lifebook U9311 акцентират върху олекотената конструкция и стилния външен вид, които са търсени от често пътуващите представители на бизнеса. От друга страна, Lifebook U7311 също са ултралеки, но ключовите им характеристики са свързани преди всичко с многобройните вградени системи за сигурност.

Предимствата, с които Fujitsu се откроява

Лаптопите на тази компания са единствените, използващи патентованата технология PalmSecure. Тя представлява система за идентификация, подобна на биометричните сензори за пръстови отпечатъци в конкурентните продукти. Fujitsu обаче са намерили още по-точен и по-сигурен начин за разпознаване на истинския собственик чрез сензор, сканиращ кръвоносната система в дланите.

Вените в ръцете са точно толкова неповторими, колкото и пръстовия отпечатък. Но технологията PalmSecure е практически непробиваема от зложелателите, а и не представлява особен интерес за тях, тъй като – както стана дума – е рядко срещана, само при бранда Lifebook. Освен това сензорът не изисква физически контакт с дланите, което повишава удобството и хигиената.

Fujitsu използват и универсални защитни системи, срещани при други брандове. Сред тях е популярният Kensington Lock против кражба на лаптопа. Предвидени са още TPM модул и редица протекции на хардуера и BIOS-а, които не позволяват неразрешен достъп до фирмената информация.

Защо тези лаптопи са търсени от бизнеса

Моделите от линията Lifebook никога не пестят интерфейси. Те разполагат с множество портове (USB 2.0/3.2 и Thunderbolt 3), HDMI изход и екстри като инфрачервена (IR) камера с поддръжка на Windows Hello. Интегриран е и конектор за докинг станция, благодарение на която интерфейсите могат да станат още повече, улеснява се връзката с външен монитор и зареждането на батерията, докато работите.

И без док обаче новите ултрабуци, по данни на Fujitsu, могат да ви служат близо 12 часа с едно зареждане. Можете да ги използвате с 4G връзка навсякъде, където има покритие на мобилен оператор. Поддържа се и новият високоскоростен стандарт Wi-Fi 6.

Stylistic Q7311 е резултат от 25 години опит при таблетите

Заедно с новите лаптопи Fujitsu пускат и обновен таблет. Колкото и да е невероятно, всичко по-горе казано за преносимите компютри важи и за Stylistic Q7311. Това не е обикновено потребителско устройство, базирано на Android или iOS.

Операционната система е Windows 10 Pro, на която вървят обичайните програми, които използвате дори на настолните си компютри. Хардуерът и технологиите за защита на Stylistic Q7311 са същите като при новите ултрабуци. Ето защо, ако използвате таблета с добавена външна клавиатура, практически получавате пълноценен 13.3-инчов лаптоп.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Ardes.bg е доверен партньор на повечето водещи производители на потребителска и бизнес техника и най-актуалните им модели са част от богатото ни продуктово портфолио.[/notification]

Loading Facebook Comments ...