Nvidia се хвалят, че „убиват“ игровите конзоли с RTX видеокартите за лаптопи

Дженсун „Дженсън“ Хуан, изпълнителният директор на Nvidia, увери инвеститорите на компанията, че нямат никакви поводи за притеснение от предстоящата премиера на игровите конзоли PlayStation 5 и Xbox Series X. И двете конзоли ще използват процесори и графични ускорители на конкурента AMD, но, за сметка на това, бизнесът на Nvidia с видеокарти за лаптопи бил по-силен от всякога.

Г-н Хуан е категоричен, че лаптопите с Nvidia RTX са „най-предпочитаните конзоли за игри“. Също и че видеокартите с Ray Tracing ще доминират пазара и през 2020 г., като вече има 11 налични и над 30 разработвани игри за тях.

В продължение на 8 поредни отчетни тримесечия

Nvidia се радва на увеличаващи се продажби,

измерими в двуцифрени проценти.

Изпълнителният директор на компанията е доволен, че голямото търсене от страна на потребителите води и до по-масово производство на видеокартите. То, от друга страна, води до понижаване на цените им. Така се стига и до по-ниски цени на ноутбуците, които ги използват.

Тези дни Nvidia обявиха новите си предложения бюджетни графични ускорители за преносими компютри. Те се наричат GeForce MX350 и MX330. Първите лаптопи, в които тези видеокарти ще бъдат вградени, се очакват на пазара още през следващите няколко седмици.

Най-добрите преносими и настолни компютри, асемблирани от водещите световни производители и/или нашите технически експерти, са неизменна част от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...