Цената е поредна причина за забавения анонс на PlayStation 5

Авторитетното издание Bloomberg, позовавайки се на свои източници, разкри поредна причина за бавещото се официално обявление на PlayStation 5. Sony имали затруднение с финализирането на цената. Тази пречка пък се дължала на обстоятелството, че някои от компонентите все още не били окончателно избрани.

Цената на игровите конзоли понякога е решаваща за техния комерсиален успех. Когато две конкуретни геймърски системи излязат почти по едно и също време, неизбежно се разразяват тъй наречените „конзолни войни“. Главното оръжие са ексклузивните игри — такива, които ще излязат само за новия PlayStation или само за новия Xbox.

Но двете компании едва ли ще си позволят да поискат от потенциалните си клиенти много повече от

400-450 щ. долара

Това е обичайната цена за конзола от ново поколение. Тя обаче е под въпрос заради оскъпяването на някои компоненти и затрудненията в техните доставки заради коронавируса и карантината в много китайски области. Освен това Microsoft също не са обявили цена за Xbox Series X, а Sony изчакват да видят каква е тя, за да не предложат по-висока от нея.

Източниците на Bloomberg навлизат и в подробности. Sony имали най-голям да си доставят DRAM и NAND памети за конзолата, тъй като повечето налични количества на тези компоненти се използват от производителите на смартфони. Под въпрос е даже дали компанията ще успее да осигури достатъчно бройки PS5 за пусковата дата към края на 2020 година.

Като изключим DRAM и NAND паметите, сред неизвестните е и друг от параметрите на конзолата. Sony искат възможно най-доброто охлаждане, като са готови да заплатят съответната сума. По-какъв начин това ще се отрази върху цената на PS5, вероятно ще разберем през следващите няколко месеца, а дотогава по всичко личи, че сапунената опера с коронавируса и недостига на хардуерни компоненти ще продължи да занимава цялата технологична индустрия.

Ardes.bg предлага различни геймърски платформи, включително игрови конзоли, лаптопи и настолни компютри.

Loading Facebook Comments ...