Samsung ще опита да наложи нови LPDDR5 памети за смартфони

Компанията Samsung потвърди данните, че е поставила под карантина една от фабриките си в Южна Корея. Тя се намира в областта на град Гуми и се занимава предимно с производство на смартфони от висок клас, предназначени за жителите на страната. Причината за карантината е доказан случай на работник, заболял от коронавируса.

В същото време обаче друга от фабриките на Samsung е заработила на пълни мощности. Тя произвежда 16GB LPDDR5 оперативни памети за умни телефони. Тези RAM модули ще се използват както в моделите на южнокорейския гигант, така и от други производители.

Какви са перспективите?

Твърди се, че към новите памети на Samsung вече има интерес от страна на Xiaomi. Модулите 16GB LPDDR5 RAM ще се използват и в техните Android-базирани смартфони. Очаква се и други играчи в този технологичен сегмент да последват примера.

Така от втората половина на 2020 година се очаква лека-полека тези памети да се превръщат в нов стандарт. Като изключим, че модулите са 16-гигабайтови, което само по себе си е екстра, те имат и други предимства:

• осигуряват значителен скок в производителността и трансфера на информация;

• до 20% по-икономични от масовите LPDDR4X RAM памети, използвани понастоящем в индустрията;

• значително по-оптимизирани за работа с 5G мрежи.

Най-новите и най-добри умни телефони на водещите производители са част от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...