AMD догонват Nvidia и при новите си охладители за видеокарти

Новината, че AMD скъсява дистанцията с конкурентите си, вече звучи като претоплена. Те догонват Intel при процесорите, като на някои пазари даже силите им са изравнени. При видеокартите също от някое време се правят напълно сериозни паралели с успеха на Nvidia.

Интересното в такива новини са конкретните подробности. TechRadar съобщават, че AMD щели да преминат към система за охлаждане на графичните ускорители Radeon, каквато се използва и от GeForce RTX/GTX на Nvidia. Новото поколение аксиални вентилатори са по-ефективни от досегашните, при които горещият въздух се изхвърля извън корпуса на компютъра, но не достатъчно при сериозно натоварване.

Замяната с аксиално-вентилаторни компоненти ще започне с видеокартите, базирани на RDNA 2. Типичен и актуален пример е Radeon VII (Vega), който е с нестандартен троен аксиален охладител. Акционерите на AMD са подкрепили решението на компанията за планираното по-широко въвеждане на тази технология.

Видеокартите на AMD и Nvidia могат да се закупят като самостоятелни компоненти или в цялостни и завършени компютърни конфигурации от онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...