SK Hynix срещу хегемонията на Sony и Samsung в бизнеса с мобилни камери

Какво ни говори името SK Hynix? — Носи го един от най-авторитетните производители на памети в света. Но скоро, ако се съди по вест на GizmoChina, тази компания ще опита да отхапе голям дял от пазара на Sony и Samsung за мобилни фото сензори.

Оказва се, че SK Hynix са готови с 4 сензора тип CMOS за смартфони и ще ги представят преди края на 2020-а. Те са от линията Black Pearl, като ще влязат в директна конкуренция с моделите Exmor на Sony и ISOCELL на Samsung. Размерите на пикселите им са 1.0 µm, а резолюцията им ще варира в диапазона 8-20 MP.

Някои от решенията Black Pearl ще заложат на оптичния зум

Приближението без изкуствено софтуерно увеличение ще бъде 3-кратно. Други модели ще акцентират върху технологията Quad-Pixel и/или поддръжката на широкоъгълни лещи. Производството им започва още този месец.

Ако SK Hynix успеят да се наложат на пазара, по-тежкият удар ще бъде за Sony. За разлика от Samsung, които са лидери сред производителите на Android-базирани умни телефони и компоненти за тях, Sony са далеч от такова постижение… С изключение именно на сензорите за мобилни камери, които предлагат и на конкурентни марки.

Ardes.bg е доверен партньор на най-реномираните компании, занимаващи се с IT продукти. Сред смартфоните в нашия каталог ще намерите и най-добрите решения за мобилна фотография.

Loading Facebook Comments ...