Какво да очакват геймърите, след като Е3 2020 също беше жертван

Упоритите слухове, че най-голямото геймърско изложение Electronic Entertainment Expo ще бъде отменено тази година, бяха окончателно потвърдени. Официалният сайт на E3 2020 обяснява, че жертвата се прави от загриженост за здравето на изложителите и посетителите, като дори се споменава готовност да се връщат пари за наетите щандове и закупените билети.

Но и без този анонс слуховете бяха правдиви. Световният мобилен конгрес в Барселона беше отменен по същата причина. Освен това цяла Америка вече е под карантина и гостите от Европа и Азия са нежелани.

Какво означа това за геймърите и какво да очакват?

След като цялото експо беше зачеркнато от годишната програма на игроманите, решението на Sony да не представи PlayStation 5 в Лос Анджелис като че ли вече не изглежда толкова драматично. В крайна сметка Microsoft също вероятно ще заложат на онлайн презентация или специално събитие на живо, ако карантината бъде отменена. Самите създатели на игри така или иначе повече разчитат анонсите и клиповете им да стават viral (заразни) в социалните мрежи.

Ако случаят може да се обобщи, вероятно равносметката е, че геймърите няма да изгубят от чисто информативна гледна точка. Губят само възможност да пробват алфа, бета и демо версии на очакваните заглавия. Медиите също едва ли ще пропуснат да вземат интервюта от разработчиците — било на живо, или по-вероятно: през чат програми.

Вижте актуалните геймърски конзоли, настолни и преносими компютри в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...