До дни Intel и Nvidia обявяват новите си съвместни разработки

По предварителен план на 2 април ще бъдат обявени първите преносими компютри, използващи видеокарти Nvidia Super и 10 поколение процесори на Intel. Макар премиерата да поставя акцент върху новите разработки на двете компании, тя се очаква да премине главно под шапката на Nvidia. По-късно, от 15 април нататък, ще започнат и доставките на новите продукти в световната търговска мрежа.

На този етап не са известни имената на лаптопите, в които ще са интегрирани най-модерните решения на Nvidia и Intel. Вероятно ще научим кои са на самата презентация. Известно е обаче, че те ще бъдат с разнообразни параметри на хардуерната конфигурация и със съответния широк диапазон на цените.

И по-конкретно…

Измежду процесорите на Intel потребителите ще могат да избират между сериите Core i5, i7 и i9. Общите им характеристики включват консумация на 45W и технологията Turbo Boost за ускорение на работната честота. Най-мощните модели ще поддържат до 5.3GHz.

От своя страна, Nvidia потвърдиха, че ще представят новите си Super видеокарти. Те ще бъдат най-малко 5 различни модела, залагащи на 4, 6 или 8 GB GDDR6 собствена памет. Анализатори очакват, че ще има и бюджетни решения, привлекателни за максимално широка публика.

Продуктовият каталог на Ardes.bg разполага с актуалните процесори и видеокарти на Intel и Nvidia, както и тези на основния им конкурент AMD. Разбира се, можете да ги намерите и в готови компютри.

Loading Facebook Comments ...