Нито търговските войни, нито епидемиите спират устрема на Huawei

По данни на специализирания сайт PhoneArena, миналата година Huawei са постигнали рекордни продажби на своите смартфони. Китайският производител е реализирал над 240 милиона бройки. Разбира се, това е довело и до най-големия ръст на печалбата до този момент.

Най-успешните умни телефони на Huawei се оказват от линиите P и Mate. През 2019 година само те са се разпродали в 44 милиона броя, което е особено постижение предвид тенденцията за понижаване на интереса към флагмани. Продажбите на топ смартфона Mate 30 Pro са изразени в 12 милиона единици.

Всичко това е напук на проблемите

Постиженията на Huawei изглеждат още по-големи, когато имаме предвид, че компанията продължава да е в сложни преговори с Google. Някои от услугите на Google не се поддържат от Mate 30 Pro, но това е било без съществено значение за популярността на модела.

Китай беше първата страна, засегната от COVID-19. Huawei не само са имали добри продажби до самия край на 2019-а, но няма да имат проблем с доставките на смартфоните за 2020-а. Флагманите P40 и P40 Pro, които бяха обявени наскоро, идват на европейския пазар в първата половина на април.

Смартфоните на Huawei и другите водещи производители са неизменна част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...