Ползите от забавянето на iPhone 12 ще се изразят в по-богати функции

Ако има нещо положително във фабриките под карантина и забавените доставки на стоки от Китай, то е, че производителите лека-полека преобразуват лошото в добро. Apple от близо 2 месеца свикват с мисълта, че смартфоните iPhone 12 ще трябва да почакат. И използват времето да добавят нови възможности към следващия си флагман.

Едва ли Apple ще бъдат единствените, предприели такова отношение към усложненията заради мерките срещу коронавируса. Samsung също са обезпокоени от трудното начало за техния топ телефон Galaxy S20, който имаше премиера в Югоизточна Азия, засенчена от здравни страхове. Неговият наследник, както може да се предположи, също ще позакъснее.

Но какво е добавено конкретно към iPhone 12?

Apple са решили да нанесат корекции в задната камера. Добавен е 3D Depth сензор. Той ще усъвършенства портретните снимки и ще добавя стилно и ефектно дефокусиране на фона зад модела, а също така ще позволява и повече функции с AR (добавена реалност).

3D Depth сензорът, разработен от американската компания Lumentum, комбинира сензор, лазер и софтуерно решение. Целта му е да измерва точно разстоянието между телефона и обектите в заснеманата сцена. Освен за по-качествени потребителски фотографии, този модул ще подпомага професионалистите в 3D картографирането на затворени помещения.

Актуалните умни телефони на всички водещи производители в този технологичен сегмент са част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...