Ще затвърдят ли новите OLED дисплеи добрите позиции на Samsung?

Samsung доминират пазара за OLED екрани с внушителните 90 и няколко процента. Това си е почти монопол. Но южнокорейската компания вече е готова с нови модели, чрез които ще опита да откаже конкурентите си от всякакви идеи да отхапят от пазарния дял.

Новото поколение OLED дисплей, предназначени за смартфони, най-вероятно ще се рекламира като „оптимизирано за 5G“. За това може да се съди още от първите заглавия в международната преса. Екраните изразходвали по-малко от заряда на батерията, в сравнение със ситуацията при наличните модели, и спестените 15% можели да се използват от модема и процесора за оптимална 5G връзка.

Но има и много повече

Синята светлина, излъчвана от електронните екрани, уврежда зрението и циркадния ритъм на цялото тяло. Samsung са успели да я ограничат до 6.5% и вече кандидатстват за сертификат Eye Care Display (Дисплей, който се грижи за очите ви). Но това постижение вероятно ще бъде отразено в маркетинговите кампании за конкретни смартфони, използващи новата OLED технология.

Също така е постигнато още по-добро цветопредаване под пряка слънчева светлина. 120-херцовите екрани на Galaxy S20 вече бяха обявени като „визуално неразличими от съвършенството“. Вероятно подобни епитети очакват и дори по-иновативните OLED дисплеи на компанията, щом се появят на пазара.

Ardes.bg е доверен търговски партньор на Samsung и другите водещи производители на умни телефони и таблети.

Loading Facebook Comments ...