DxOMark класира топ смартфоните за мобилна фотография

Преди мерките срещу коронавируса, водещи до световна икономическа рецесия, производителите на смартфони инвестираха в камерите. Не е ясно дали тази тенденция ще продължи. Анализатори предполагат, че занапред ще се търсят решения, понижаващи цените на умните телефони.

В известен смисъл може да се каже, че сензорите и обективите в мобилните устройства достигнаха своя апогей. И ако не се извърши технологична революция в тази област, още сега имаме най-добрите решения, които ще са актуални за години напред. Експертите на специализирания сайт DxOMark за традиционна и мобилна фотография направиха собствена класация за най-добрите модули за снимки и видео, вградени в Android-базираните устройства.

На първо място е Huawei P40 Pro

Флагманът на тази компания действително впечатлява с качеството на статичните изображения и клиповете. Убедихме се в това, откакто имахме възможност да го пробваме. Huawei P40 Pro е част от нашия продуктов каталог.

Основната му камера е четворна. Главните сензори са с резолюция 50MP (обектив със светлосила f/1.9), ултраширокоъгълен с 40MP (f/1.8) и 12MP телефото (f/2.4). Четвъртата камера в модула е със сензор за дълбочина на сцената, ускорява фокусирането и позволява различни фотоефекти без външни приложения.

Другите модели в класацията

Сред тях виждаме още актуални предложения на Huawei (Mate 30 Pro 5G и Huawei P30 Pro) и такива на Samsung (Galaxy S20+ и Galaxy Note 10+) и Xiaomi (Mi 10 Pro). Прави впечатление, че са тествани и модели, които са дело на популярни марки предимно в азиатския пазар: OnePlus и Oppo.

Много от смартфоните, които са идеални за мобилна фотография, се предлагат на европейския пазар и от Ardes.bg. Сред тях има такива, които могат да се закупят с отстъпка заради празничните ни промоции. Повече за инициативите около рождения ден на „Ардес Информационни Технологии“ ЕООД ще научите от тази статия.

Loading Facebook Comments ...