Windows 10 ще преустанови поддръжката на нов 32-битов хардуер

Една от силните характеристики на Windows 10 е, че поддържа и стар хардуер, тъй като няма съществено по-високи технически изисквания от Windows 8 и Windows 7. Единствената уговорка е, че актуалната операционна система на Microsoft изисква задължително процесорите на Intel да са по-нови от 6-то поколение Core. По този начин се налага и използването на определени серии дънни платки, съвместими с тези процесори.

Но предстоят промени, идващи със следващите издания на Windows 10. Досега тази ОС осигуряваше 32-битови версии за своите периодични ъпдейти. Microsoft планират да преустановят поддръжката на устройства с 32-битови процесори.

Какво означава това?

Първото, което трябва да знаем, е, че тези устройства ще продължат да работят с Windows 10. Точно както прекратяването на официалната поддръжка на Windows 7 не възпрепятства използването на остарялата ОС. Просто рисковете и неудобствата стават отговорност изцяло на потребителите.

Друго важно уточнение е, че промените в политиката на Micorsoft към 32-битовите устройства засягат само новите модели. Старите вече си имат „заварена“ поддръжка и тя няма да се премахва. Целта не е да се затрудняват потребителите, а производителите да бъдат насърчени в бъдеще да прекратят разработката и създаването на „нова“ техника, която е морално остаряла.

32-битовите системи имат ограничения, сред които е това, че може да се използва до 4GB оперативна памет. Както е добре известно, дори смартфоните от ново поколение и висок клас идват с до 3 пъти повече RAM. По тази причина Microsoft са на мнение, че тази платформа към днешна дата е отживелица и трябва да остане в историята.

Най-добрите компютри, лаптопи и умни телефони са неизменна част от продуктовия каталог на Ardes.bg и се предлагат с дългогодишна гаранционна и извънгаранционна поддръжка.

Loading Facebook Comments ...